אודות תנועת נשיאה לישראל

 

נשיאה לישראל היא שמה של תנועה ציבורית חדשה שהוקמה בימים אלה על-מנת לקדם את בחירתן של נשים לתפקידים ציבוריים וכסמל לכך לפעול לבחירתה של אישה לנשיאות. את התנועה הקימו ארגוני נשים וארגונים חברתיים, ביניהם: אחותי - למען נשים בישראל, איתך- משפטניות למען צדק חברתי, הקשת הדמוקרטית המזרחית, מרכז הסיוע לנפגעות תקיפה מינית בתל אביב, נעמ"ת, כ"ן - עמותה לקידום נשים בפעילות ציבורית, קואליציית נשים לשלום, שדולת הנשים בישראל, קול האישה, פרלמנט נשים, תנועת ש.י.ן, comme il faut

 

תנועת אחותי

תנועת "אחותי – למען נשים בישראל" מיסודן של נשים מזרחיות, נוסדה בשנת 1999 ופועלת לקידום נשים מכלל האוכלוסיות המוחלשות בחברה הישראלית. תנועת "אחותי" פועלת לשינוי סדרי העדיפויות בחברה הישראלית, באמצעות הפניית הזרקור לעבר נשים מזרחיות ונשים מקבוצות מושתקות אחרות.

"אחותי -למען נשים בישראל" נוסדה על ידי פעילות חברתיות  ופמיניסטיות, אשר הכירו בצורך למקם במרכז הדיון הציבורי נושאים של צדק כלכלי, חברתי ותרבותי ולהעצים את הסולידאריות של ציבור הנשים עם נשים ממעמד כלכלי-חברתי מוחלש. אחותי הוא ארגון פמיניסטי המושתת על עקרונות הפמיניזם המזרחי (Feminism of Color), הפועל למען נשים מנוחשלות ומבקש להביא אל קידמת הדיון הציבורי נושאים של מועסקות בשכר נמוך, נשים לא-מועסקות ומצוקות של נשים בפריפריה התרבותית והגיאוגרפית.

תנועת אחותי מקדישה את עיקר מאמציה לתמוך בנשים ממעמד כלכלי נמוך, להיות רלוונטית עבורן ולהתרכז בבעיות הנוגעות ישירות אליהן. התנועה מנסה ליצור בקרב נשים אלה אלטרנטיבה אזרחית וחברתית, על ידי קידום זכויותיהן הכלכליות, התרבותיות, התעסוקתיות וההשכלתיות של נשים אלה.

כתובת: רח' מטלון 70, תל אביב, ת.ד. 59396 תל אביב 61593

טלפון: 03-6870545 , 052-2342449, פקס': 03-5379601

Email: achoti2zahav.net.il  Website: www.achoti.org.il

 

עמותת איתך

עמותת איתך הוקמה בשנת 2001 על ידי קבוצה של משפטניות במטרה לקדם צדק חברתי לנשים. אנו מאמינות כי כעורכות-דין מוטלת עלינו חובה מקצועית לפעול לכך שזכויות משפטיות תהיינה נגישות לכל אדם. איתך מתמקדת בפעילות למען אוכלוסיית הנשים מהשכבות המוחלשות כלכלית וחברתית. איתך פועלת בנושאי תעסוקה, ביטוח לאומי, דיור ציבורי, הוצאה לפועל ומאבק באלימות נגד נשים, בהם מצבן של הנשים קשה במיוחד וזכויותיהן אינן ממומשות. לעמותה משרדים בתל אביב, באר-שבע וחיפה. תחומי פעילותם של הסניפים שונים באופן המותאם לצרכים המקומיים.

כתובת אתר "איתך" באינטרנט: www.itach.org.il      

 

הקשת הדמוקרטית המזרחית

היא תנועה חברתית על-מפלגתית וחוץ פרלמנטרית, שמטרתה להשפיע על סדר היום הציבורי, מתוך כוונה להביא לשינוי כולל של החברה הישראלית ומוסדותיה השונים. היוזמה להקמת התנועה באה מקרב נשים וגברים בני ובנות הדור השני והשלישי של יהודי ארצות ערב והמזרח..

הקשת הדמוקרטית המזרחית נוסדה בחודש מרץ 1996 על-ידי 40 נשים וגברים. בחודש דצמבר 1996, בעקבות סדרת דיונים, הוקמה התנועה באופן רשמי על-ידי 100 חברות וחברים המכוננת..  התנועה מחוייבת לייצוג שווה של נשים וגברים בכל מוסדות התנועה הנבחרים

הקשת הדמוקרטית המזרחית הציבה לעצמה יעדים רבים בכל תחומי החיים של החברה הישראלית. היא אוחזת בעמדה ביקורתית ביחס להסדרים הקיימים בתחומי הכלכלה, הקרקעות והשיכון, החינוך והתרבות, מתוך מטרה לעמוד על היסודות המבניים הגורמים לפגיעה בערכי הצדק, השוויון והדמוקרטיה. הקשת פועלת לחשיפתם של תהליכים ומנגנונים פורמליים ובלתי פורמליים, אשר אחראים לפגיעה כלכלית במזרחים ובאוכלוסיות אחרות, להנצחת הפער הכלכלי ולדיכוי התרבותי של המזרחים בישראל. הקשת פועלת למיגורן של דעות קדומות ולעקירתם מן השורש של סטריאוטיפים המנחים את מוסדותיה החינוכיים והתרבותיים של המדינה, ואת תפיסותיהן של האליטות התרבותיות ביחסן לתרבות המזרחית ויוצאי המזרח. הקשת פועלת מתוך אמונה שהשלמה עם תחלואים חברתיים אלה פוגעת קשות באפשרות של כל אזרחי ישראל לממש את עצמם, ומערערת את יציבותה של החברה הישראלית.

טלפון:  03-5247702 

כתובת דואר אלקטרוני: Hakeshet@netvision.net.il

כתובת אתר: www.ha-keshet.org.il

 

מרכז סיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית בתל אביב

מרכז הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית ת"א, הוקם על מנת לסייע ולתת תמיכה וליווי מעשי לנפגעות, ולהגביר את המודעות הציבורית במטרה לצמצם את שיעורי התופעה בישראל. המרכז הסיוע החל לפעול בשנת 1978, הראשון מסוגו בישראל, משרת את כל אוכלוסיית גוש דן, ומטפל ב 32% מכלל הפניות הארציות בנושאי תקיפה מינית.

במהלך שנת 2005 התקבלו במרכז סיוע תל אביב כ- 11,261 פניות

פעילות המרכז כוללת:

סיוע- הגשת סיוע מעשי ונפשי מיידי ומקיף, קצר טווח וארוך טווח לנפגעות לנפגעים ולקרוביהן, ליווי לבית חולים, למשטרה, לבית המשפט; פגישות אישיות עם מתנדבת, הפעלת קבוצות תמיכה. כמו כן, מרכז סיוע ת"א מפעיל קו סיוע לנשים, קו סיוע לגברים, וקו סיוע לגברים ונערים דתיים.

 חינוך והסברה- פעילות הסברתית במטרה להביא לשינוי התפיסות הרווחות בציבור באשר לאונס, ולמניעת תופעות אלה: הרצאות וסדנאות בבתי ספר ובפנימיות, בצה"ל, בשב"ס, ובחברות עיסקיות במשק וכן קורסי הכשרה וימי עיון לאנשי מקצוע. 

שדולה וסנגור: פעילות למען שיפור הטיפול בנפגעות תקיפה מינית ע"י שינויים במדיניות, נהלים ופעילות בתחומי מערכות המשטרה, המשפט, הבריאות, הרווחה והחינוך.

קו סיוע – 1202 אתר אינטרנט: http://tlv.1202.org.il

 

קול האישה

"קול האישה" הוא ארגון פמיניסטי רב תרבותי בירושלים אשר שם לו למטרה לקדם מודל פמיניסטי רב תרבותי של שינוי חברתי ולפעול למען העצמת נשים באמצעות מגוון שירותים ופעילויות המותאמות לצורכיהן של נשים ממגוון זהויות ומעמדות.  ב"קול האישה" קיים מרכז יעוץ והפניה לנשים, קבוצות להעצמה כלכלית וחזרה למעגל העבודה, הרצאות וסדנאות. כן מתקיימת בשיתוף עם "שתי"ל תכנית למנהלות ארגונים לשינוי חברתי ושירותי רווחה לדיון בסוגיות של ניהול וליצירת מנהיגות פמיניסטית לשינוי חברתי.

 טלפון: 02-6222455   פקס: 02-6256187    דואר אלקטרוני: kolishaf@netvision.net.il 

 

קואליציית נשים לשלום

קואליציית נשים לשלום היא תנועת שלום פמיניסטית, שהוקמה בחודש נובמבר שנת 2000, ומכנסת לפעילות משותפת נשים בלתי תלויות ותשעה ארגוני נשים הפועלות למען השלום. בקואליציה ובארגונים המרכיבים אותה פועלות יחד כתף אל כתף, נשים יהודיות ופלסטיניות, כולן אזרחיות מדינת ישראל. יחד הן פועלות כדי להגביר את קולותיהן של הנשים הקוראות להשכין שלום וחיים של צדק למען כל תושבי האזור.

חברות הקואליציה מאמינות, כי יש להביא בהקדם האפשרי לסיום הסכסוך בין ישראל לפלסטין. יש לפעול בתבונה, לא בכוח, תוך מציאת פשרה המבוססת על הבנת מצבן של כל האומות באזור. חברות הקואליציה סבורות, כי יש להפסיק את המיליטריזם של החברה הישראלית. שכן, כל עוד גנרלים שולטים בממשלות ישראל וכל עוד האלימות היא חלק מן האסטרטגיה הפוליטית, לא ישכון שלום.

עקרונות היסוד המנחים את הקואליציה:  סיום הכיבוש שיתוף מלא של נשים בכל המו"מ לשלום. ·   הקמת מדינה פלסטינית לצד מדינת ישראל – בגבולות 1967. ·  הכרה בירושלים כשתי בירות לשתי המדינות. ·  הכרה של ישראל באחריותה לתוצאות מלחמת 1948 ושיתוף פעולה במציאת פתרון צודק לפליטים הפלסטינים. ·  שוויון, צדק ושיתופם המלא של פלסטינים אזרחי המדינה. · התנגדות למיליטריזציה של החברה הישראלית. · שוויון זכויות מלא לנשים ולכל תושבי המדינה. ·   מאבק למען צדק חברתי וכלכלי. ·        

 כתובת אתר אינטרנט: http://www.coalitionofwomen.org

כ"ן - עמותה לקידום נשים בפעילות ציבורית

עמותה לקידום והעצמת נשים בכל מגזרי הפעילות הציבורית, החברה והחינוך בישראל. קירוב נשים לפעילות ציבורית וחברתית באמצעות קידום המודעות הציבורית לחשיבות הבחירה בנשים. הענקת כלים ואמצעים להכשרת נשים להתמודדות בבחירות. מתן תמיכה מכל סוג שהוא לנשים המתמודדות בבחירות למנהיגות ציבורית. עריכת אירועים, תמיכה במחקרים ופרסום מאמרים בנושאים הקשורים בפעילות העמותה. חינוך לתרבות ולהגברת מעורבות נשים במנהיגות ציבורית ולקידום טוהר מידות בשרות הציבורי. חינוך להשתלבות נשים ולקליטת עולות חדשות בכל הפעילויות של מערכות החברה בישראל.

כתובת אתר אינטרנט: http://www.ken.org.il/index.php

נעמ"ת

תנועת "נשים עובדות ומתנדבות", שצמחה מתוך מועצת הפועלות ואמהות עובדות, והיא חלק אינטגראלי מההסתדרות . תנועת נעמ"ת מנהלת מעונות יום לילדים; מספקת שירותים חברתיים למשפחות מרובות ילדים ומשפחות חד-הוריות, ושירותים משפטיים לנשים בכלל; עוסקת באינטנסיביות בנושא האלימות נגד נשים; יוזמת חקיקה בנושא מעמד האישה; פועלת לקידום נשים לתפקידים בכירים בדרג של מקבלי החלטות וקובעי מדיניות בכלכלה, בחברה ובפוליטיקה; נמצאת במגע עם הרבנות למציאת פתרונות לעגונות ומסורבות גט אך תומכת באופציה של נישואין אזרחיים; עוסקת בקליטת עלייה.

כתובת אתר אינטרנט:   www.naamat.org.il/

פרלמנט נשים

פרלמנט נשים הוא במה לדיון פמיניסטי וביקורתי על המדיניות השלטת והשיח הציבורי הרווח בישראל. הפרלמנט הוקם בנובמבר 1999 על ידי ד"ר אסתר הרצוג, עו"ד יונה מרקוביץ' ראש עמותת ה"ן (הרצליה נשים), יעל גרמן (ראש עיריית הרצליה)  וטורקאן קארקורט (קרן פרידריך אברט) ונשים נוספות. הפרלמנט מקיים ששה מושבים בשנה ועד היום קיים 44 מושבים.עם הנושאים שנדונו בפרלמנט נמנים: מדיניות החינוך והרווחה, תקציב המדינה, תקשורת ומלחמה, פמיניזם ואמהות, יחסים בין העדות והדתות ועוד. לפעילות הפרלמנט שותפים רשויות מקומיות, ארגונים חברתיים-פמיניסטיים ומכללת בית ברל, עיריית הרצליה. לשם יצירת נגישות לנשים מכל שכבות האוכלוסייה בכל אזורי הארץ מתכנס הפרלמנט במקומות שונים,מקרית שמונה ופקיעין שבצפון עד באר שבע בדרום.

כתובת אתר פרלמנט נשים היא: http://www.w-p.co.il

מספרי טלפון להתקשרות: חנה בית הלחמי - 0544-732253 ד"ר אסתר הרצוג - 052-3210440

hbh@inter.net.il    estherhertzog@yahoo.com

 

Comme il faut

בית האופנה קום איל פו הוקם לפני כ- 20 שנה מתוך מטרה לקדם ניהול עסקי עם אג'נדות פוליטיות ובראשן העצמת נשים. "אנו מאמינות בנשים" היא האמירה השיווקית והערכית של החברה, המקיימת תרבות עסקית המאמינה בקידום נשים לעמדות בכירות בפוליטיקה, בחברה, בעסקים ובכלל.

הדבר בא לידי ביטוי בפעילויות רבות בקהילה, וכן בקטלוגים שהחברה מוציאה מידי חצי שנה, במסגרתם היא מכלילה ומתעדת את עמדותיה הפוליטיות. בין הקטלוגים ניתן למצוא את קטלוג "עבודות שקופות – קיץ 2005- אשר הציף את עבודות הבית של נשים שאינן מתומחרות ואינן נחשבות כעבודה; קטלוג "נשים חוצות גבולות" בקיץ 2004, שהפגיש את הלקוחות עם העימות הישראלי-פלסטיני; קטלוג "הסיפור שלה"- חורף 2004, אשר דיבר היסטוריה מזווית נשית, קטלוג "בתאבון מותק"- קיץ 2006 שהעלה על סדר היום את נושא הפרעות האכילה אצל נשים והעיסוק הבלתי פוסק במראה שלהן ועוד.

קום איל פו מקיימת שיתופי פעולה עם ארגוני נשים שונים. בשנים האחרונות קיימה החברה מבצעי התרמה למען עמותת אחת מתשע- נשים למען נפגעות סרטן השד. מדי שנה בית האופנה תורם בגדים, שההכנסות ממכירתם מוקדשות למרכז הסיוע לנפגעות תקיפה מינית בתל אביב. באביב 2005 הוציאה קום איל פו מדריך ארצי לעסקי נשים ("נשים קונות מנשים"), שכלל  עסקים קטנים של נשים ברחבי הארץ, בתחומים שונים. לפני כשנה קיימה החברה קמפיין פרסום שכותרתו- 60 נשים בכנסת, לקראת הבחירות הארציות, וכעת התמיכה בנשיאה לישראל בקמפיין שירוץ בכל חנויות קום איל פו הוא נדבך נוסף בעשייה הפמיניסטית.

אתר:   www.comme-il-faut.com  טלפון: 03-6818820

 

תנועת ש.י.ן - לשוויון בין נשים

התנועה שהוקמה ב- 1989 פועלת כדי להשיג שוויון לנשים בכל תחומי החיים וייצוג שווה בכל רמות המנהיגות של החברה. פעילותה של התנועה כללה חוגי בית וכנסים שעסקו בחשיבות שילוב נשים בהנהגת החברה, החתמה על עצומות למען מינוי נשים לתפקידים פוליטיים וציבוריים בכירים והפגנות נגד מרכזי מפלגות הממעטים להציב נשים במקומות ריאליים ברשימותיהם לכנסת וכמועמדות לראשות מועצות פועלים ורשויות מקומיות. ב-1992 וב-1999, הקימה התנועה מפלגות נשים לקידום הייצוג והאינטרסים של נשים בישראל. בבחירות המוניציפאליות של 2003  פעלה התנועה כדי להרחיב את ייצוג הנשים במועצות ובעיריות. באוגוסט 2006 פתחה התנועה בקמפיין למען בחירת אישה לנשיאות המדינה.בין השנים 1991-1992 הפיקה התנועה עיתון דו-חודשי, שעתה-ש.י.ן, אשר עסק בסוגיות של ייצוג נשים וכן בסוגיות שלמעמד האישה בישראל בכלל. 

 ד"ר אסתר הרצוג - 052-3210440

 

שדולת הנשים בישראל   Israel Women's Network

 תנועה המובילה שינוי חברתי בנושא קידום מעמד האישה בישראל. שדולת הנשים בישראל הוקמה בשנת 1984 כגוף עצמאי ובלתי מפלגתי הפועל למען קידום מעמד האישה, באמצעות חקיקה, לובי בכנסת, העלאת מודעות ציבורית, חינוך ומחקר. השדולה פועלת להרחבת מעגל הנשים הפעילות והמודעות לצורך בשינוי, בעיקר בפריפריה ובקרב אוכלוסיות ייחודיות, וכן מעודדת נשים להגיע לעמדות מנהיגות ולתפקידים נבחרים. חברותיה ופעילותיה הן בעלות דעות והשקפות פוליטיות ודתיות מגוונות, המאוחדות בשאיפה לקדם את מעמד האישה ובדרך זו להפוך את ישראל למדינה שוויונית בה זוכים כל אזרחיה, ללא הבדל מין, למעמד שווה ולזכויות שוות. שדולת הנשים פועלת נגד אפליה של נשים באשר הן נשים, אפליית נשים בעבודה, קידום חקיקה למען נשים, בעד שוויון בין המינים בחינוך, מיגור ההטרדה המינית והאלימות נגד נשים, קידום נשים לעמדות הנהגה והשפעה, ריכוז מידע ומחקר למען קידום מעמד האישה, ונגד פרסום פוגע בנשים.

טל' 6123990-03, פקס 6123991-03, דוא"ל office@iwn.org.il