קמפיין ציבורי

לבחירת אישה לתפקיד נשיאת המדינה

 

תנועת אחותי-למען נשים בישראל, איתך-משפטניות למען צדק חברתי, הקשת הדמוקרטית המזרחית, מרכז הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית בתל אביב, כ"ן - עמותה לקידום נשים בפעילות ציבורית, נעמ"ת, נש"ר-פורטל נשים ראשון בישראל, פרלמנט נשים, קואליציית נשים לשלום, קול האישה, שדולת הנשים בישראל, ש.י.ן-שוויון ייצוג נשים, comme il faut

 

חוק יסוד "נשיא המדינה" קובע כי "בראש המדינה יעמוד נשיא." מאז הוקמה מדינת ישראל עמדו בראשותה שמונה נשיאים, ומעולם עד כה לא התעורר דיון ציבורי באשר לסיבת בחירתם של גברים בלבד לתפקיד ממלכתי חשוב זה. דומה שהמציאות לפיה רק גברים נבחרים לראשות מוסד הנשיאות נתפסת כדבר שבטבע שאין עליו עוררין, עד שבאתר הרשמי של נשיאות המדינה באינטרנט מופיעה הכותרת: "נשיאים ורעיותיהם." בדרך זו מקובעת תפיסה חד ממדית ומדירה שאינה מאפשרת את האיזון, השוויון והשיתוף להם נדרשת החברה הישראלית.

 

בשעה גורלית וקשה זו למדינת ישראל, שב ועולה הצורך בבחירת אישה לנשיאות המדינה - תפקיד שעוצמתו בכוחו לעמוד אל מול הרשויות השלטוניות ולאזן אותם במוטיבים אנושיים ומאחדים שאינם מסתמכים על יחסי סמכות והיררכיה. העובדה כי כנגד מי שעומד בראש מוסד מכובד וחשוב זה עומדות ותלויות האשמות על תקיפות מיניות של נשים, מעצימה את הצורך בבחירתה של דמות אשר ניתן לסמוך על מהימנותה, יושרה ויכולתה לייצג את כלל תושבות ותושבי המדינה בכבוד.

 

ארגוני הנשים והארגונים החברתיים, שמכירים מקרוב את הצד המואר פחות של החברה הישראלית, התאגדו לקדם את בחירתה של נשיאה למדינת ישראל מתוך הכרה בכוחה של אישה בעלת מודעות פמיניסטית חברתית לעורר השראה. מי שתוכל לגשר על השסעים הפעורים בחברה הישראלית תוך מתן פתחון פה לקבוצות מוחלשות, ומתוך יכולת לרקום את מגוון הקולות והצבעים הייחודיים המרכיבים את החברה הישראלית בגישה המקדמת תרבות וכבוד הדדיים. בכוחה של נשיאה לאחד את כלל תושבי המדינה ולהשיב לכלל הציבור הישראלי את אמונו במוסד הנשיאות. 

 

 

היום, יותר מתמיד, יכול רוב הציבור בישראל להתאחד סביב הסכמה כי הגיע הזמן לבחור אישה לנשיאות